Despre noi

IAR S.A. Brasov este o companie aeronautică de tradiție cu rădăcini adânci în istoria aviației, activitatea sa începând incă din anul 1925. Reînființată după 1968, a cooperat în principal cu firme occidentale, precum Aerospatiale și Turbomeca din Franța, Britten Norman din Marea Britanie.

Din 1970, IAR S.A. Brasov devine unicul fabricant de elicoptere din România, atât militare cât și civile. Începând cu anul 1978, rămâne singurul fabricant mondial al versiunii militare a elicopterului Puma, al cărui contract de licență este semnat în 1974.

IAR S.A. Brasov a produs și livrat mai mult de 360 elicoptere Puma și Alouette III sub licență Aerospatiale (astăzi integrată în compania Airbus Helicopters fosta Eurocopter SAS),830 planoare și motoplanoare, precum și 136 avioane ușoare în proprie concepție.

În prezent, IAR S.A. Brașov este o unitate specializată pentru mentenanță, reparații și reparații capitale pentru elicopterele Puma și Alouette III.

IAR S.A. deține experiența, certificările și deplina capacitate de a dezvolta și fabrica produse aeronautice.
IAR S.A. Brasov dezvoltă programe de modernizare, efectuează revizii periodice, reparații capitale și încercări la sol și în zbor; asigură multiple servicii după vânzare: mentenanță, piese de schimb și înlocuiri de echipamente, asistență tehnică; școlarizarea piloților și a tehnicienilor; programme “Follow-on-Support” pentru gama de elicoptere Puma și Alouette III.
De asemenea, IAR S.A. este implicată în fabricarea de ansamble, subansamble și piese pentru diversi producători din industria aeronautică mondială (structuri aeronave, cablaje electrice, …).

Pentru toate produsele sale, IAR S.A. asigură multiple servicii “după – vânzare” pentru a satisface necesitățile clienților săi în domeniul mentenanței, reparațiilor și reparațiilor capitale, de piese de schimb, de școlarizare a piloților și tehnicienilor, de asistență tehnică și intervenții service pe teritoriu.
Principalii beneficiari ai elicopterelor Puma și Alouette III fabricate/ reparate la Brașov sunt: Ministerul Apărării Naționale (Forțele Aeriene și Forțele Navale din România), Serviciul Român de Informatii, Ministerul de Interne, Eurocopter (Airbus Helicopters), Denel – Republica Sud-Africană, Forțele Aeriene din E.A.U., Forțele Armate și Forțele Aeriene din Pakistan, Forțele Aeriene din Sudan (1982-1984), Ministerul Apărării din Coasta de Fildeș, Fortele Aeriene din Liban, Fortele Aeriene din Oman, etc.
Sistemul de Calitate implementat din faza de dezvoltare până la cea de Suport Client este certificat în conformitate cu standardele SR EN ISO 9001:2008 și SR EN ISO 9100:2010. IAR SA este un centru de mentenanță autorizat EASA Part 145 și pentru fabricație în conformitate cu EASA Part 21.

 

MISIUNEA FIRMEI:

Suntem o companie strategică de interes national, bazată pe un înalt know-how tehnologic și, pentru a avea succes în activitățile și acțiunile noastre, este necesar să ținem cont de evoluțiile ce se înregistrează pe plan internațional.

În acest scop vom urmări respectarea permanentă a următorului set de valori:

CLIENȚI: Satisfacerea cerințelor clienților reprezintă principala noastră prioritate și obiectivul întregii noastre activități, ținând cont de faptul că, în marea lor majoritate, clienții noștri sunt implicați în asigurarea capacității de apărare națională, precum și în alte misiuni de importanță deosebită cum ar fi: misiuni de asigurare a ordinii de drept, misiuni anti-teroriste, misiuni de căutare-salvare, misiuni de intervenție în caz de calamități naturale, supravegherea frontierelor de stat, evacuarea răniților și asistență medicală, transporturi speciale, misiuni de supraveghere aeriană, misiuni de stingere a incendiilor, etc.

PRODUSE:  Succesul companiei noastre depinde atât de modul în care noi reușim să ne modernizăm produsele, astfel încât acestea să răspundă într-o cât mai mare măsură cerințelor operaționale ale utilizatorilor, cât și prin implicarea în parteneriate industriale cu mari producători de elicoptere, acțiune care să ne permită oferirea de produse noi și de pachete complete de servicii aferente acestora.

PREOCUPAREA PENTRU MEMBRII FIRMEI: Urmărim selecționarea, instruirea și motivarea salariaților noștri, dar și asigurarea unor condiții optime de muncă, pentru a putea obține cea mai bună calitate în condițiile unor rezultate comerciale și financiare cât mai bune. Noi suntem convinși că succesul este direct proporțional cu calitatea profesională și umană a salariaților noștri, precum și cu grija pe care o manifestăm față de aceștia. Dorim ca prin tot ceea ce vom realiza, tradiționala familie a IAR-iștilor, din perioada interbelică, să renască prin spirit și rezultate.

Contactează-ne:

Please leave this field empty.