Web-Design-Brasov-6

Despre noi

IAR S.A. Brasov este o companie aeronautică de tradiție cu rădăcini adânci în istoria aviației, activitatea sa începând incă din anul 1925. Reînființată după 1968, a cooperat în principal cu firme occidentale, precum Aerospatiale și Turbomeca din Franța, Britten Norman din Marea Britanie.

Din 1970, IAR S.A. Brasov devine unicul fabricant de elicoptere din România, atât militare cât și civile. Începând cu anul 1978, rămâne singurul fabricant mondial al versiunii militare a elicopterului Puma, al cărui contract de licență este semnat în 1974.

IAR S.A. Brasov a produs și livrat mai mult de 360 elicoptere Puma și Alouette III sub licență Aerospatiale (astăzi integrată în compania Airbus Helicopters fosta Eurocopter SAS),830 planoare și motoplanoare, precum și 136 avioane ușoare în proprie concepție.

În prezent, IAR S.A. Brașov este o unitate specializată pentru mentenanță, reparații și reparații capitale pentru elicopterele Puma și Alouette III.

IAR S.A. deține experiența, certificările și deplina capacitate de a dezvolta și fabrica produse aeronautice.
IAR S.A. Brasov dezvoltă programe de modernizare, efectuează revizii periodice, reparații capitale și încercări la sol și în zbor; asigură multiple servicii după vânzare: mentenanță, piese de schimb și înlocuiri de echipamente, asistență tehnică; școlarizarea piloților și a tehnicienilor; programme “Follow-on-Support” pentru gama de elicoptere Puma și Alouette III.
De asemenea, IAR S.A. este implicată în fabricarea de ansamble, subansamble și piese pentru diversi producători din industria aeronautică mondială (structuri aeronave, cablaje electrice, …).

Pentru toate produsele sale, IAR S.A. asigură multiple servicii “după – vânzare” pentru a satisface necesitățile clienților săi în domeniul mentenanței, reparațiilor și reparațiilor capitale, de piese de schimb, de școlarizare a piloților și tehnicienilor, de asistență tehnică și intervenții service pe teritoriu.
Principalii beneficiari ai elicopterelor Puma și Alouette III fabricate/ reparate la Brașov sunt: Ministerul Apărării Naționale (Forțele Aeriene și Forțele Navale din România), Serviciul Român de Informatii, Ministerul de Interne, Eurocopter (Airbus Helicopters), Denel – Republica Sud-Africană, Forțele Aeriene din E.A.U., Forțele Armate și Forțele Aeriene din Pakistan, Forțele Aeriene din Sudan (1982-1984), Ministerul Apărării din Coasta de Fildeș, Fortele Aeriene din Liban, Fortele Aeriene din Oman, etc.
Sistemul de Calitate implementat din faza de dezvoltare până la cea de Suport Client este certificat în conformitate cu standardele SR EN ISO 9001:2008 și SR EN ISO 9100:2010. IAR SA este un centru de mentenanță autorizat EASA Part 145 și pentru fabricație în conformitate cu EASA Part 21.

Contactează-ne:

Please leave this field empty.