Comunicate


 

Airbus Helicopters și IAR au semnat un Acord General de cooperare exclusivă pentru producerea elicopterului H215M în România

 

București, 13 aprilie 2017 – Airbus Helicopters și IAR au semnat un Acord General privind cooperarea exclusivă pentru producerea în România a elicopterului multirol H215M, un aparat de zbor greu, bimotor. Potrivit acordului, IAR va deveni contractor principal pentru orice posibilă comandă de elicoptere H215M pe care Ministerul român al Apărării o va face pentru a înlocui flota îmbătrânită.

„Suntem mândri că am semnat acest acord de exclusivitate care este de altfel rezultatul a aproape 50 de ani de cooperare între IAR și Airbus Helicopters”, a spus Neculai Banea, directorul general al IAR. „IAR a construit aproximativ 360 de elicoptere sub licență datorită parteneriatului de succes cu Airbus Helicopters și abia așteptăm să ne implicăm în personalizarea și producerea elicopterului H215M”, a mai spus Neculai Banea.

„Acordul este o etapă importantă în efortul de a construi un parteneriat european în domeniul apărării. Suntem convinși că relația aceasta va mai dura 50 de ani și că H215M va corespunde total necesităților Armatei române”, a spus Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters.

Airbus Helicopters este prezent în România de peste 15 ani prin centrul de întrținere și reparații Airbus Helicopters România, o societate de succes a cărei cifră de afaceri este generată în proporție de 75% de contractele pentru export. Noua fabrica Airbus Helicopters Industries din Ghimbav, cu suprafața de 10.000 de metri pătrați, a fost inaugurată în 2016 și va găzdui producția elicopterului H215 în România.

 

Despre IAR Brașov

IAR Brașov este o companie de stat, lider național în domeniul aeronauticii, specializată în producerea și mentenanța elicopterelor. În 2016, compania a avut o cifră de afaceri de 34 de milioane de euro și 316 angajați. IAR Brașov oferă pentru Armata română și clienții internaționali servicii diversificate precum mentenanță, reparații, modernizarea elicopterelor militare și aprovizionarea cu piese de schimb.

 

Despre Airbus

Airbus este lider mondial în aeronautică și servicii în domeniul spațial. În 2016 a generat venituri de 67 miliarde de euro și a avut aproximativ 134.000 de angajați. Airbus oferă cea mai complexă gamă de avioane de pasageri, cu capacități între 100 – 600 de locuri. Airbus este de asemenea lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, transport și misiuni de  salvare precum și numărul 1 în Europa și numărul 2 mondial în industria spațială. În domeniul elicopterelor, Airbus livrează cele mai eficiente soluții civile și militare din lume.

 

Relații Media 

Ioana Dimitriu      0725 139 399       ioana.dimitriu@yourlink.ro